Velkommen


Her kan lærerstuderende ved Læreruddannelsen i Nørre Nissum, der studerer didaktik og pædagogik dele ideer, tanker, problemstillinger m.v. med hinanden. De foraer, vi har i SharePoint, er kun beregnet til de enkelte hold, men her kan alle skrive med hinanden på tværs af hold og på tværs af fagene almen didaktik og pædagogik.

Perspektivet på sigt kunne være, at lærere og skoleledere henvender sig her med spørgsmål og problemstillinger, som de gerne vil have undersøgt og tilbyder mulighed for, at I kan studere i praksis, for i den ideelle læreruddannelse kombineres de teoretiske studier med empiriske studier og praktiske erfaringer. Forskningen peger på, at de læreruddannelser der formår at tilrettelægge uddannelsen på den måde, giver de lærerstuderende et super godt grundlag for at møde de udfordringer, som de  møder, når de kommer ud i skolen og skal virke kompetent som lærere. Måske kan et sådant samarbejde være grundlaget for en fastansættelse i skolen, fordi man har kvalificeret sig til de særlige udfordringer, der er på den pågældende skole.

Samtidig er det med til at understøtte ideen om læreren som udforskende og undersøgende, og det må vel siges at være en nødvendig kompetence i et komplekst og foranderligt samfund, hvor der hele tiden kommer nye udfordringer til.

Mere konkret forestiller jeg mig, at de studerende kan afløse obligatoriske studieprodukter med Teaching Lab forløb, som vi kalder dem i Nørre Nissum. (Altså forløb hvor sagen undersøges i både teori og praksis, og som ideelt set munder ud i et produkt, der er brugbart i praksis).

Hilmar Laursen

3 tanker om “Velkommen

 1. Marianne Skjøth

  Det lyder som en fantastisk ide og det må, som du skriver, være en fordel for både de studerende og skolerne.
  Der er jo ikke så meget praktik i uddannelsen, og som “gammel” pædagog, kan jeg skrive under på at det er “ude i virkeligheden” teorien får vinger og man pludselig fornemmer hvordan tingen går op i en højere enhed.
  Samtidig er det også meget spændende med din ide om at dele med andre hold. Jeg tror nemlig nettet kan bruges langt bedre og mere frugtbart, men det kræver nok også lige en omstilling fra de af os der ikke er vant til at arbejde på denne måde. Vi står nok lidt og tænker at tiden ikke er der, vi skal bare have lavet vores opgaver, men måske vi netop kan få en kæmpe hjælp til opgaverne på denne side.
  Pil opad for dine ideer og dit engagement!

  Marianne

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s