Videnskab.dk – På med vanten – praktisk arbejde giver bonus i skolerne


Når undervisning udskiftes med praktisk arbejde, tager flere folkeskoleelever en ungdomsuddannelse. Det er tilfældet på en skole, som nyt forskningsprojekt skal undersøge
Tekst str.|Send artikel|Print artikel |
Af Niels Ebdrup For første gang i Danmark bliver det nu undersøgt, hvilken betydning praktiske fag har for folkeskoleelevers trivsel. Projektet tager udgangspunkt i Bavnebakkeskolen i Støvring ved Ålborg, som har haft held med at fokusere på praktisk arbejde.

En skole har fundet ud af, at hvis bøger udskiftes med arbejdshandsker, tager langt flere af de unge en uddannelse efter folkeskolen. Et nyt forskningsprojekt skal undersøge mekanismerne bag. (Foto: Colourbox)
Skolen har oprettet særlige erhvervsklasser for de ikke-boglige elever i 8. og 9. klasse. I de klasser bliver der kun undervist i de mest nødvendige boglige fag; dansk, matematik og samfundsfag. Det sker om formiddagen. Resten af dagen er elverne i praktik i lokale virksomheder.
»Det nye ved forskningsprojektet er, at det tager fat i et tilfælde, hvor man ved, at tingene virker. Skolen kan dokumentere, at 90 procent af eleverne i erhvervsklassen får en ungdomsuddannelse eller en karriere, når de går ud af folkeskolen. Og det er bemærkelsesværdigt. Min opgave er at finde ud af, hvorfor det virker, og hvad andre skoler kan lære af det,« siger professor Per Fibæk Laursen fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, som står for projektet.
Selvtillid gør forskellen
Selvom forskningsprojektet først lige er skudt i gang, har Per Fibæk Laursen en idé om, hvad Bavnebakkeskolens succes skyldes.
»Sko
via Videnskab.dk – På med vanten – praktisk arbejde giver bonus i skolerne.

Se mere her: https://peadagogikogdidaktik.wordpress.com/inspiration-fra-praksis/bavnebakkeskolen-erhvervsklassen/

En tanke om “Videnskab.dk – På med vanten – praktisk arbejde giver bonus i skolerne

  1. Hilmar Laursen Indlæggets forfatter

    Hvor har jeg ofte tænkt på, at man burde nedlægge 7. og 8. klasse og lavet noget alternativt. I hvert fald have et andet tilbud til dem der sidder og “stener”.
    Mon der er netstuderende fra Ålborg/Støvring, der kender Bavnebaksskolen?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s