Kreativitet og uddannelse


I forlængelse af den nye målstyrede undervisning i den nye skolereform og den logik, der ligger til grund for en del af denne tænkning, er her et par påmindelser om, at kreativitet måske ikke lige er noget man bedst fremmer gennem en stram målstyret didaktik.

Først Sir Ken Robinson.

Så Lene Tanggard, professor i kreativitet ved Aalborg Universitet, mener at læringsmål kan begrave kreativiteten.  Læs mere her. (Lokaliseret på Folkeskolen.dk 14/8 2014.

Bøger: af Robinson.

Out of our minds:learning to be creative, 2001: http://books.google.dk/books?id=qRIlAQAAIAAJ&q=sir+ken+robinson&dq=sir+ken+robinson&hl=da&ei=bZ0PTYKQNtGSOoP-vYgJ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCcQ6AEwAA

The Element: How Finding Your Passion Changes Everything

 Af Ken Robinson

The Element: How Finding Your Passion Changes Everything, Af Ken Robinson. 2009

http://books.google.dk/books?id=E1N4z9jyzwYC&pg=PT17&dq=sir+ken+robinson&hl=da&ei=bZ0PTYKQNtGSOoP-vYgJ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCsQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

Han fortæller en lille sød historie i indledningen. Et lille pige sidder  og tegner i skolen. Læreren spørger: “Hvad tegner du?”. Pigen siger: “Jeg tegner  et billede af Gud”. Læreren: “Ingen ved hvordan Gud ser ud”. Pigen: “Det gør de lige om lidt.”

Sir Ken Robinsons site: http://sirkenrobinson.com/skr/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s