Tema 2: Undervisning set i lyset af forskning og erfaring. Herunder undervisnings- og arbejdsformer.


I disse år er der stigende fokus på undervisning, der virker, og der er efterhånden en del forskning om god og effektiv undervisning tilgængelig, som vi kan blive inspireret af. Derfor skal vi undersøge konkrete forskningsresultater, og vi skal forholde os til evidensbaseret undervisning i et kritisk perspektiv. 

Mål fra studieordningen:

Punkt b): at anvende didaktisk forskning i forbindelse med planlægning, udførelse og evaluering af undervisning

CKF-områder:

Punkt b: Iagttagelse, beskrivelse, analyse og vurdering af undervisning på grundlag af kriterier for god undervisning og på grundlag af forsknings- og erfaringsbaseret viden i et udviklingsorienteret perspektiv

Punkt a: Didaktiske udfordringer på samfundsniveau, på organisationsniveau, på relationsniveau og på individniveau med henblik på at beskrive, analysere og udvikle undervisning.

Undervisnings- og arbejdsformer:

Mål fra studieordningen:

f)       at sammentænke skolens almene bestemmelser om differentiering, elevmedbestemmelse, projektarbejde og evaluering med bestemmelserne for de enkelte fag med henblik på at udarbejde planer, gennemføre og evaluere undervisning for en elevgruppe.

e)) at anvende it som didaktisk redskab i forbindelse med forberedelse og udførelse af undervisning

CKF-områder:

Punkt f: Forskellige undervisnings- og arbejdsformer: Klasseundervisning, gruppearbejde, tema- og emnebaseret undervisning, værkstedsundervisning og projektarbejde.

Punkt g: Forskellige måder at organisere undervisning af elever og læreres arbejde, herunder brugen af it som arbejds- og kommunikationsredskab

Punkt a: Didaktiske udfordringer på samfundsniveau, på organisationsniveau, på relationsniveau og på individniveau med henblik på at beskrive, analysere og udvikle undervisning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s